Friday, July 24, 2015

Syawal Hari 8

Hari ni hari akhir berada di kampung. Malam ni dah nak balik keyhel (KL) dah. Duit raya untuk tahun hadapan pun dah settle masuk sampul. Alhamdulillah. Tahun hadapan dah tak perlu nak pening-pening kepala sediakan duit raya, berkejar tukar di bank. :))
Syawal tahun ni, anak-anak sedara semua beraya di kampung. Bila pergi berziarah, masing-masing dapat duit raya. Lumayan pulak tu. Rasa macam nak kembali ke zaman kanak-kanak. Tapi apakan daya, umur dah semakin senja. :))
Bila tengok anak-anak sedara dapat duit raya, timbul 1 idea. Instead of diorang dapat duit raya seringgit seringgit dan lima ringgit. Apa kata mak uda dia ni tukarkan duit-duit yang diorang dapat tu dengan duit nota besar rm50. Duit kecik kecik tu mak uda kumpul jadikan duit raya untuk tahun hadapan. :))
Dari 2 anak sedara, dah dapat kumpul hampir rm300 duit 1 ringgit dan 5 ringgit. Lumayan betul duit raya diorang nie.hehehehehe. boleh buat tambang pegi balik kl-kuching dua tiga kali. :))
Hasil dari pengumpulan tersebut, dapatla kumpul berpuluh puluh sampul raya untuk tahun hadapan. Jangan lupa ziarah ke rumah Syawal tahun hadapan ye :))
Salam Syawal hari ke-8 :)
#inikanraya #Syawal1436H #Syawal #duitraya

Post a Comment

Most Popular