Monday, February 23, 2009

Travellingbie : The Ziarah...

The Ziarah Program with Orang Asli @ the Sg Kala, 12th miles Gombak yesterday (sunday the 21st), I would say...very inspiring! The program started nearly at 10am after finishing all the necessary arrangement.

Me...reached the place 15mins past 9am...before that just came back from Klang (Dr. Firdaus' house to give hands for helping them preparing the food for sunday's event), went back to my house early in the morning (mandi2 dulu), then pick-up my fren at Sri Permaisuri and then heading to Gombak...along the way, pray hard not to have anything bad happened to my car after having a slight accident on last friday...takut bumper jatuh jer kat atas jalan...huhuhuhu

When we reached there, some of the volunteers already there...some i recognized their face in FB, and some aren't....even the president of the Alumni pun, aku tak recognize...teruk betul kan!

This is the first time, joining the Alumni program...sebelum ni tak pernah pun..till a read about the program from fb...and someone sending me the information about the event.

The program started with the Doa' from one of the ustaz, the speeches from Mr. President, the Tok Batin Husin, the representative from Jabatan Orang Asli...
The nasyeed and salawat - mengisi halwa telinga kami...sepanjang program diadakan...

The health check - merupakan aktiviti yang mendapat sambutan penduduk kampung. Dibantu oleh pelajar2 perubatan dari Universiti Multimedia dan beberapa orang doktor Alumni, program tersebut aku berasakan berjaya...ramai penduduk yang datang, dan ramai kanak-kanak yang mendapat manfaat dari program tersebut.

Makanan - i would say...mewah jugak la makanan yang chef sediakan. Makanan disediakan oleh chef terkenal dari KLCC dan Hotel Seri Malaysia(rasanye...). tak sempat nak berguru dengan chef2 tersebut... Breakfast paginya - roti gardenia dan karipap. Lunch - walaupun makan lambat, sekitar jam 3pm....terasa ada hikmahnya. Minuman pagi untuk seramai 600 orang penduduk dihabiskan sementara menunggu makanan tengahari sampai....kesian tengok muka budak2 dan mak2 orang yang lapar, tetapi setia menunggu program selesai sekitar jam 5pm...

Hujan...merupakan antara dugaan yang datang pada hari ahad tu...sekejap hujan lebat selebatnya, sekejap berenti...then hujan lagi..then hujan lagi sehinggalah ke akhir program....tapi yang aku kagum, program tetap berjalan...cuma, telematch untuk kanak2 jer tak dapat nak buat...but, layanan dari adik2 PEPAIS dan adik2 MMU kepada anak2 kampung orang asli ini amat mengkagumkan aku! Mereka terhibur, aku terhibur dan ramai lagi yang terhibur...syukran jazilan adik2...

The opportunities to meet some of the fb's friends - kak ros, abdullah, dr.zuraidah and other Alumnis'...i would say- it was very blessed to meet them. The energy they convey through out the program was incredible and outrageous. The spirit of brotherhood they have, was tremendous & inspiring and make me feel like i'm one of the families. Though, there are few obstacles we encounter along the program, but i think it is not the reason why we should think hard about that.

Lawatan ke perkampungan orang asli - walaupun sekejap jer, at least we get to know the surrounding...kampung lebih tersusun berbanding yang berada jauh di pedalaman...sesekali, ternampak anjing berkeliaran di sekitar kampung. Kami juga menemui anak anjing yang baru lahir dan chomel sedang nyenyak tidur berlantaikan matahari...

Kudos to all the volunteers and especially the organizing team....InsyaAllah we'll meet again in other future programs.

Photos @ http://alifetimepictures.blogspot.com

At times our own light goes out and is rekindled by a spark from another person. Each of us has cause to think with deep gratitude of those who have lighted the flame within us.-Albert Schweitzer
Post a Comment

Most Popular