Friday, February 27, 2009

Bila Sabar di cabar...

Dengan Nama Allah...

setelah 2 hari yang sabar menunggu...bumper kereta yang sepatutnya siap petang rabu, teranjak ke hari khamis..anjak lagi hari jumaat

petang tadi baru sempurna balik kereta...itupun setelah 2kali sms budak yang melanggar keta aku, barula dapat reply dari dia. walaupun dah kira bukan budak lagi, tapi perangai kebudak-budakan...tak reti-reti nak inform orang bila ada problem atau lambat nak deliver.

sampai kat kedai accesories...tengok2 tak de lagi bumper tu. call la budak tu, then dia pulak tanya kita..."bumper tak sampai lagi ek?" nak dinamakan ceriter, rupernya budak-budak tu tak hantar lagi bumper...

tunggu punya tunggu, adela dalam 1/2 jam menunggu kat kedai tu, nasib baik ada tv...tu pun rancangan tak best.

sabar lagi...
lebih setengah jam...15min lagi jam 7pm, ishk tak sampai2 lagi...hantar lagi sms kat budak tu, tapi langsung2 tak jawabnya...susah nak percaya dah orang macam nie

sikit lagi jam 7pm, baru nampak bayang budak2 tu...nampak bumper keta, sejuk sikit hati...aku diam jer, tapi hati berkata-kata...camner tu

akhirnya dari hati tu keluarla "kata siap pagi, nie dah nak malam dah baru siap bumper...hmmm" dalam nada yang tertahan...nak marah pun tak guna. Sabar lagi....

akhirnya jam 7pm lebih sikit, siap la bumper tu dipasangkan ke kereta...Alhamdulilllah.

teknikal problem kalau dimaklumkan awal-awal bolehla aku faham...tapi yang tak fahamnyer, kenapa ada orang take things for granted...tu pun, nasib baik tak bawak masuk balai, lagi panjang ceriter.

Moral of the story - Dont take things for granted, Keep your promise to others and if you're not able to fullfill the promise, inform earlier and don't waste their time waiting....



Post a Comment

Most Popular