Monday, December 15, 2008

When 80Gb and 120GB is no longer available....

Salam...
Semalam pegi PC Fair dalam jam 6pm...nyaris lagi tak pegi sebab dah lambat, tapi bila fikir-fikir nak tunggu pc fair akan datang lambat lagi dalam suku tahun depan...so, redah jer la...sesampai dekat2 klcc...mak aih...ramainyer orang, pegi parking kat belakang klcc convention centre, Alhamdulillah dapat parking strategic location, takdela jauh sangat nak menapak nanti, kot ler terbeli benda2 besar.

sementara nak masuk pc fair, solat dulu then barula best sikit nak cuci mata barang2 IT nie....masuk Hall 1 dan Hall 2 - banyak booth notebook, komputer dan cameras...berpinar mata tengok notebook kecik tu...less than Rm2000 dah dapat notebook yang compaq dan boleh bawak mana2, dari booth acer, toshiba, hitachi, dell, twinhead, hp, lenovo dan yang lain rasanyer yang paling best sekali bagi saya adalah netbook dari lenovo - 6cell bateri, 160gb rasanyer dan 1GB Ram extendable to 2GB RM1699 for black and white color. Kalau pink color kene add another RM50.00.

Masuk Hall bawah - booth jual aksesori : notebook cooler,the cheapest RM10, pendrive the cheapest RM16, notebook bag at very very reasonable price ranging from RM29 to RM100++, hard disk memang murah giler...from RM100++ for 160GB. 80Gb dan 120GB dah tak jupe dah. 1TB dan 600GB pulak sold out, lagipun masing-masing dah nak tutup kedai...hampir semua barang dengan harga lelong...

promoters untuk setiap booth masing-masing melaung-laungkan harga lelong...sampaikan booth komputer pun offer harga lelong selepas harga promosi, nyaris lagi nak beli...netbook lenovo at lelong price RM1650 for pink color...teruja-teruja....:) tapi the actual need takde lagi, so, simpan dulu dan tangguhkan belian pada pc fair akan datang lak...hard disk pulak, dah tak jumpa 1TB, semua dah sold out...tak de rezeki nampaknyer...next pc fair pulak la tu....

tujuan sebenar-benarnya nak pegi pc fair, nak tengok offer broadband - streamyx with its promo, celcom dgn promo nyer yang tak berapa promo, then pegi booth maxis lak...tengok2 promo ok gak - only RM100 for activation dan kalau tak puas hati within 7 days boleh pulangkan balik modem dan dapat balik RM100. no charge for the modem, tu yang best tuh....but i dont know whether ada hidden cost ker tak....sebab yang dimaklumkan memang takde charges lain selain charges bulanan RM88 nanti....

jam 9pm, masih lagi promoter melaung-laungkan harga runtuh dan lelong....orang ramai semakin beransur-ansur balik dan ramai lagi yang menunggu-nunggu untuk mendapatkan harga runtuh...rasanyer dah puas hati dah dengan apa yang dibeli...lagipun beg maxis dapat sekotak...okla tuh....balik rumah senyum-senyum jer...tak sabar nak sampai rumah testing maxis broadband.

sampai2 rumah terus test broadband....wallaaa...connection to internet successful...sempatlah chat dengan adik yang tengah online kat kampung...

puas hatilah jugak belanja hanya RM100++ untuk pc fair nie dan nyaris jer berbelanja RM1000+++ kalau include sekali belian netbook dan external hard disk...hehehe

next pc fair...insyaAllah adela netbook baru dan external hard disk 1TB....:)


Post a Comment

Most Popular