Bahan-bahan A:
- Daging kisar (300 gram / 1 paket)
- 2 batang sosej (dihiris)
- 5-10 biji cendawan butang (potong 2 atau 4)
- 1/2 capsicum merah (dihiris dadu)
- 1/2 capsicum hijau / kuning (dihiris dadu)
- 2 biji tomato (dihiris dadu)
- 1 labu bawang besar (dihiris dadu)
- Oregano, Mixed herbs, Parsley, Italian herbs dan lada hitam
- Sos cili dan tomato/tomato puri
- Minyak masak secukupnya
- Garam dan perisa secukup rasa
- 1 cawan susu segar
- 3 biji telur ayam
- 2-3 keping keju (dihiris)
- Panaskan minyak dan tumis bawang besar sehingga layu.
- Masukkan daging kisar dan kacau rata.
- Masukkan hirisan capsicum merah/hijau/kuning, cendawan butang, tomato, dan sosej dan kacau sehinggan masak.
- Taburkan serbuk lada hitam, oregano, mixed herbs secukup rasa sehingga naik baunya
- Masukkan susu segar dan telur di dalam bekas tahan panas dan kacau sehingga sebati
- Masukkan bahan inti (daging kisar yang telah dimasak tadi) ke dalam bekas tahan panas
- Taburkan hirisan keju.
- Bakar di dalam oven pada suhu 180'C selama lebih kurang 45 minit - 1 jam
- Sedia dihidangkan - makan begitu sahaja ataupun dengan roti bakar.
No comments:
Post a Comment