Monday, August 24, 2009

Peluang ada depan mata...nak rebut ke????

Salam Ramadhan...
Hopefully we'll have a blessed Ramadhan and our 'Ibadah will be accepted by Allah SWT The Al-Mighty...InsyaAllah

Orang kata peluang yang datang tiba-tiba depan mata jangan ditolak
seboleh tidak kita usahakan untuk mendapatkan peluang tersebut yang mungkin akan datang sekali sahaja, nak tunggu peluang yang sama mungkin akan ambik masa bertahun-tahun atau mungkin juga tidak akan datang langsung...

baru-baru nie, peluang terbuka di depan mata - property investment
agak ragu-ragu jugak nak invest - macam2 perasaan ada:
- camana nanti kene tipu ker
- tak dapat rental investment - takde yang nak menyewa
- tak mampu nak bayar monthly payment
- dsb lagi macam-macam ada dalam kepala masa tu

semalam tengok property kat cheras kl...dikelilingi dengan kolej-kolej dan demand for rental memang tinggi kat situ. student ramai yang menyewa. Actually pernah datang ke apt nie lama dulu, cuma tak ingat nama.

Pemandangan dari luar apt

Ruang tamu - masa jenguk nie orang tengah buat keje pembaikan dan cat semula
lantai dah siap tile, semua bilik ada kipas kecuali bilik no.3
grill memang dah sedia ada
view canteq

bila dah tengok...rasa ragu2 memang ada
nak ambik ke tak nak peluang nie
bila fikir2 masa 1st time beli rumah memang pecah kepala nak uruskan dan carik duit, rasa macam tak sanggupnya nak mengulang bende yang sama...
ikut pengiraan dan susah payah carik duit tu memang tak leh nak beli property lain selain dari rumah yang ada sekarang nie...
tapi...
rental return kat sini memang bagus
rugi pulak tak ambik peluang nie...
takpe...
istikharah dulu, mudah-mudahan Tuhan beri petunjuk!
lepas jenguk apt tu, tengok satu lagi apt berdekatan dengan rumah
yang nie dah siap canteq dan bersih - tapi low cost apt dalam 55k, rental return dalam RM350 paling tinggi...hmmmm
yang tadi tu, rental return dalam RM650 paling tinggi
rasanya yang 1st tadi tu boleh cover balik bank loan...
hmmm....
apa-apa pun, nak kene mintak petunjuk dulu...bukan seringgit dua nak kene keluarkan nie
maunyer habis duit gaji, habis savings, habis duit TH nak kene dahulukan utk deposit 10%, loan agreement dan sebagainya.
hmmm...

TBC....
Post a Comment

Most Popular